Ik droom, Ik doe, Ik ben

“Pling!” Tijdens mijn fijne yoga les vanochtend ontstond deze quote in mijn gedachten: Quote Ik droom, ik doe, ik ben
Ik deel en bespreek hem graag met jou.

 

Om te zijn, wie je wilt worden, heb je een plan nodig wat je uitvoert.

 

Stap 1: Dromen

Allereerst hebben we een droom nodig. Onze dromen geven ons richting en een doel*. Vind je het lastig om te bepalen wat jou doel is, of schrikt je droom je af?

Wat kan helpen is, om het kleiner te maken in tijd en gebieden. Je droom deel je op in meerdere kleinere doelen door hem op te delen in thema’s en tijd. Door dit te doen, deel je jouw doel op in stappen en maak je jouw doel  makkelijker uitvoerbaar en haalbaar. Zelfbedachte thema’s kunnen zijn: persoonlijke ontwikkeling, lichamelijk, werk, financieel en sociaal. Per thema kan je weer doelen per tijdseenheid maken. Door in tijd te verkleinen kan je bedenken: Wat kan ik vandaag doen dat bijdraagt aan mijn droom? Wat is mijn doel voor vandaag? Wat is mijn doel voor deze week, deze maand, jaar en 5 jaar?

Bij elke stap heb je een of meerdere persoonlijke valkuilen. Als je die herkent, kan je hier iets op verzinnen zodat je je droom toch werkelijkheid wordt. Een valkuil kan zijn, dat je niet weet wat jouw droom is, niet realistisch is of dat het je angst geeft.

Dit is mijn valkuil. Ik heb ideeën te over, dromen genoeg, kan deze praktisch omzetten naar een uitvoerbaar plan van aanpak maar vind het lastig om er één doel uit te pakken. Doordat ik weet dat dit mijn valkuil is, kan ik op dat vlak hulp inschakelen. Denk aan een challenge die past bij je doel, een boek gericht op doelen en of een workshop of opleiding op dit gebied volgen. Wat is jouw valkuil? Wat kan je daaraan doen?

Stap 2: Doen

Prachtig je plan van aanpak is gereed. Heb je de eerste stap al gezet? Doen hoor anders blijft het een droom. Zonder acties geen resultaat. Weet je waarom je niet in actie komt? Zijn je stappen te groot, is de afleiding te groot of je angst? Wat kan je daaraan doen?

Mijn valkuil is afleiding. Ik ben leergierig en een echte denker. Ik ga niet over een nacht ijs. Ik bereid mij voor door mij in te lezen en cursussen en opleidingen te volgen. En dan actie! Tja dan moet je niet alweer afgeleid zijn door de volgende fantastische informatie… Zeker op social media wordt je enorm afgeleid door alle mooie informatie die er te vinden is. Pak een doel per keer en pas als dat af is, ga je voor het volgende. We willen vaak te veel of te snel in te weinig tijd. Dit werkt niet. Blijf bij je plan!

Stap 3: ZijnThe sky is the limit

Ben je aangekomen bij de eindstreep van jouw doel? Dat weet je door te regelmatig te evalueren. Ben je nog op koers van jou doel? Klopt je plan van aanpak nog of moet je dat aanpassen. Heb je jouw doel gehaald? Gefeliciteerd! Hoe voelt het? Beloon jezelf voor je inspanningen en overwinningen!

En nu? Waarschijnlijk heb je alweer een nieuwe droom, een nieuw stipje aan de horizon. Veel plezier en succes met je volgende reis.

 

Liefs,
Ilona

 

* Door je doel te visualiseren vergroot je kans dat je jouw doel haalt. Over de kracht van visualisatie heb ik een tijdje geleden geschreven in mijn post en blog: “Reflect yesterday, Visualize tomorrow, Enjoy today”. Visualiseren doen we namelijk bewust maar zeker onbewust allemaal. Wil je dat dit voor je gaat werken i.p.v tegen je, lees dan vooral mijn blog Visualiseren.

Is een Persoonlijk Portret of een Persoonlijke  Branding reportage voor jou een doel of past het in je plan van aanpak? Neem vooral contact met mij op. Ik hoor graag van je.

CONTACT