20 oktober 2020

sprankeltje TIZ


In een eerdere post/blog (Zo ga ik voor je aan het werk) leg ik uit wat ik doe met jouw favoriete beelden zodat ze helemaal af zijn en dat pure wow effect hebben. Ik heb het dan over “een sprankeltje TIZ”, de beelden “finetunen”.


“Ja hoor Iloon lekker vaag, wat is dat nu eigenlijk?”, hoor ik je denken.

Dat leg ik graag uit en ik laat het je zien met de foto onder deze blog . Schuif de foto maar naar links en rechts voor het origineel en de foto die helemaal af is en voorzien van een “sprankeltje TIZ”. Zie je het verschil? Zo doe ik dat:

Je fotoreportage is geweest en je kunt gaan genieten van de mooiste foto’s van de reportage in jouw persoonlijke gallerij. De beelden in de galerij zijn voor een gedeelte al bewerkt. De basisbewerking die alle beelden krijgen, is vergelijkbaar met wat jouw mobieltje of jouw camera voor jou doet als je op de automatische stand fotografeert. Alleen in plaats een geautomatiseerde en generaliserende bewerking zoals het apparaat voor jou doet, bewerk ik de foto’s per situatie/ beeld/ reportage gespecificeerd en met een bepaald doel, jouw wensen en sfeer in gedachten. Vandaar het woord “finetunen”.

De beelden zijn nog niet af. Nadat jij jouw selectie van favorieten beelden hebt gemaakt, ga ik die beelden tot in de puntjes voor je verzorgen. Het finetunen gaat nu verder. Per beeld leg ik de nadruk op hetgeen wat de nadruk verdient. Denk aan de ogen (love those eyes), of jullie connectie, de emotie enz. De essentie van het beeld en hetgeen wat dat versterkt.
Ook zorg ik ervoor dat afleidende zaken naar de achtergrond verdwijnen of soms verwijder ik ze helemaal. Ik houd het altijd natuurlijk! Ik verander alleen wat in het echt ook gemakkelijk te veranderen is (maar bijvoorbeeld vergeten). Ik ben nu bijvoorbeeld kapper en verwijder loshangende haartjes of scheer wat nekhaartjes weg. Ik ben visagist en verzacht een rimpeltje, walletje, pukkeltje, wondje en een glimmertje. Ik ben stylist en verwijder een BH bandje of camoufleer een rolletje iets meer. Ook werk ik soms voor de ruimtelijke ordening of als hovenier en haal ik een storende lantaarnpaal of tak weg. Ik controleer het beeld van top tot teen.
Het beeld is nu helemaal klaar voor de laatste stap: “het sprankeltje TIZ”! De geheime ingrediĆ«nten die de finishing touch geven. Dit zijn mijn eigen ontwikkelde afwerkingen die het beeld net dat laatste beetje sparkle geven waardoor het helemaal af is in de voor TIZ herkenbare stijl.

Liefs, Ilona

P.S. Dit is mijn testbeeld, gemaakt in mijn nieuwe studio. Op dat moment bijna klaar voor proffesioneel gebruik.

RECENT POSTS

error: Content is protected !!