Be you be beautiful

 


Wat iemand mooi en aantrekkelijk maakt, is als iemand zich echt laat zien, als de persoon een open en authentieke uitstraling heeft. Je kent vast wel een voorbeeld van (een foto van) een persoon die je niet kent en een grote aantrekkingskracht op je heeft en niet perse aan de standaard-mooi-kenmerken voldoet. Die persoon straalt “iets” uit. Dat “iets” is authenticiteit: laten zien wie je ECHT bent en dit omarmen.

Deze aantrekkingskracht staat los van of jij wel of niet over de standaard door ons brein, genen en oorsprong bepaalde aantrekkelijke uiterlijke kenmerken beschikt. Denk aan volle lippen, symmetrisch gezicht, mooie bos haar en ga zo maar door.
Even terzijde ik vind dat iedereen op zijn of haar manier een mooi uiterlijk heeft, je moet het alleen kunnen en willen zien als het uiterlijk minder de standaard-mooi-kenmerken heeft.

Als iemand zichzelf laat zien en dit omarmd, zie je niet het masker wat we allemaal hebben, maar de persoon achter het masker. De persoon stelt zich kwetsbaar op door zichzelf helemaal te tonen en juist deze openheid maakt de persoon mooi, zichtbaar, aantrekkelijk en krachtig doordat het vertrouwen geeft, iets waar ons brein onbewust op scant. We voelen ons bij deze persoon op ons gemak en we vinden een authentiek persoon krachtig, omdat er moed voor nodig is om jezelf kwetsbaar op te stellen. Vertrouwen en kracht creëert een verbinding en maakt dat je geïnteresseerd bent in de persoon. Ons brein die getriggerd wordt door standaard-mooi-kenmerken wordt dus ook getriggerd door authenticiteit. Andersom werkt het ook. Als iemand zich onfeilbaar, niet-authentiek opstelt en imperfecties verbergt dan geeft dit wantrouwen. We voelen dat de persoon iets verbergt en voelen ons minder of niet aangetrokken tot deze persoon.

Mijn advies is daarom om jezelf te omarmen en lief te hebben zoals je bent. Perfect imperfect want dan ben je op je mooist en is je aantrekkingskracht het grootst!

“Je bent krachtig en mooi als je jezelf durft te zijn”

Jezelf lief hebben zoals je bent is voor de meeste van ons geen gemakkelijke opgave en zal een levensles zijn. Maar ook met zelfliefde geldt dat als je het consequent toepast het groeit. Over zelfliefde is heel veel informatie te vinden en ik ga hier nu niet verder op in behalve de twee tips die je meteen in de praktijk kunt brengen.
1) Zorg goed voor jezelf door elke dag een momentje voor jezelf te plannen en
2) Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Het gaat om jouw aantrekkingskracht niet om die van een ander.

Aantrekkingskracht is essentieel als je wilt opvallen in de massa. Als jij door je social media scrolt, maakt de aantrekkingskracht van het beeld dat je doorklikt op dat beeld. Authentieke aantrekkingskracht is essentieel als je vertrouwen wilt wekken. Vertrouwen is nodig als je wilt dat mensen nu of in de toekomst jouw dienst of product afnemen.

Om jouw authentieke aantrekkingskracht op beeld vast te leggen, is het dus nodig dat jij jezelf kunt en durft te zijn voor mijn lens. Daarom maken we vooraf kennis met elkaar, leren we elkaar kennen, ben ik eerlijk en oprecht, hebben we plezier en werken we samen. Daarnaast begeleid ik jou waar nodig met mijn kennis als fotograaf en begeleider. Doordat jij op mij, mijn kennis en kunde kunt vertrouwen, kan ik jou begeleiden zodat we krachtige en authentiek beelden kunnen maken die jouw authentieke aantrekkingskracht laten zien.

Ik kijk uit naar onze samenwerking!
Liefs,
Ilona