Quote dreams
26 juni 2020

“If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough.”

Deze prachtige quote van Muhammad Ali is voor mij een inspiratie waar ik naar leef en wat ik mijn kinderen leer.

Vroeger demotiveerde de uitspraak mij. Ik was een kei in mijzelf klein houden en durfde niet groot te dromen. Inmiddels is dat gelukkig anders, al blijft het een hardnekkige gewoonte en betrap ik mij er soms op dat ik mijzelf toch weer even klein houd. Durf jij groot te dromen?

Het gaat natuurlijk niet alleen om het hebben van grote dromen die je bang maken; je hebt ook een plan nodig om die dromen tot bloei te brengen. Dat plan moet uitgevoerd worden en niet vergeten. Ik ben zelf bekend met de struisvogel tactiek en kan na een tegenslag mij verstoppen voor mijn doel. Wat doe jij als het even tegenzit?

Gelukkig ben ik een gedreven en volhardend persoon en na een interne of externe motivatie, pak ik mijn plan weer op, zo nodig aangepast aan mijn nieuwe inzichten. Externe motivatie vind ik bijvoorbeeld in een inspirerende quote of in voorbeelden van mijn vriendinnen of op social media. Waar haal jij je motivatie vandaan? Intern en extern?

Belangrijk is het om op het moment dat je toch weer die spannende stap richting je doel zet, je lief voor jezelf bent (dat kan ook een liefdevolle schop onder je kont zijn). Dat je zorgt dat je goed in je vel zit; nu en op de lange termijn. Dit doe je structureel door blijmakers. Die zet je acuut in als je merkt dat je ze nodig hebt en je plant ze strucureel binnen een overbrugbare periode zoals een maand. Een instant blijmaker is dansen.

Daarom is mijn tip DANS! Als je danst, maak je endorfine aan wat ervoor zorgt dat je je blij en gelukkig voelt.

Een geplande fijne blijmaker met langdurig effect is een FOTOSHOOT* VAN en VOOR JOU alleen. Tijdens de shoot draait alles om jou waarbij ik zorg dat ik jou op je mooist fotografeer. Na de shoot heb je beelden van jezelf waar je trots op bent! De beelden laten jou en anderen zien dat je het waard bent om gezien te worden. Ze herinneren jou aan jouw belofte om je droom waar te maken. Hang die foto daarom op een plek waar het je elke dag herinnert dat je goed bezig bent!

Liefs, Ilona

* Wacht niet met een fotoshoot totdat dat rolletje weg is of tot je een beetje kleur hebt of ander excuus waarmee je eigenlijk tegen jezelf zegt: “ik ben niet goed genoeg, ik ben het niet waard”. Dit demotiveert. Je bent het wel waard en ik help je met evtentuele onzekerheden die je hebt. Ik zorg ervoor dat ik jou op je mooist fotografeer. Wil je net dat rolletje camoufleren? Met de juiste poses, kleding en compositie is dat geen probleem. Wil je een gezond kleurtje? Met make up, de juiste lichtval en kleding keuze sta je fris op de foto. I’ve got you! Het is mijn werk om jou op je mooist te fotograferen, niet jouw werk om volleerd model te zijn.  

Quote dreams

RECENT POSTS

error: Content is protected !!