Herken je dit?

Herken je dit?

Je zit lekker in een flow en je voelt je goed!
Zo’n periode dat je meer energie hebt of ervaart. Dat het zo lekker voelt dat je er geen genoeg van kunt en wilt krijgen? Wanneer je koppie niet wil luisteren naar je lijf, welke alarmbellen het ook laat afgaan? Wanneer je uiteindelijk met jezelf in botsing komt en merkt dat je stiekem of doelbewust jezelf hebt gepusht in meer doen dan je eigenlijk kan? Wanneer de rek eruit is?

Yep! It happend to me.TIZFotografie Ilona zelfportret fotograaf
Again…

Als ik zo terugkijk heb ik dit proces al verschillende keren doorlopen. De ene keer kom ik sneller tot inzicht dan de andere keer, maar “erin tuinen” doe ik toch met enige regelmaat. Sinds de ruim 25 jaar dat ik weet dat ik “iets” heb. Waar ik rekening mee moet houden in hetgeen ik doe, hoe ik eet, hoe ik slaap, wanneer ik iets doe, of ik voldoende rustpauzes neem, enz. Soms ben ik echt een enorme struisvogel en negeer ik de kleine signalen gedurende maanden. Heerlijk voelt het als je in die flow zit. Minder tof als je, net als ik nu de consequenties onder ogen moet komen.

In mijn geval kan ik nu op mijn 43e als ik me goed voel, een periode toffe dingen ondernemen op verschillende gebieden van mijn leven. En dat heb ik gedaan afgelopen jaar en van genoten!
Ik heb hele leuke en mooie shoots verzorgd. Mijn Persoonlijke Branding shoot ontwikkeld tot mijn nr 1 aanbod. Mezelf leren presenteren en veel nieuwe collega ondernemers leren kennen, door actief verschillende netwerken bij te wonen. Met mijn gezin samen leuke dingen ondernomen zoals skiën, parapenten en leuke musea bezocht. Genoten op Lowlands met vrienden!  Ook sterker en gezonder worden was een doel. Dus ik ben gaan sporten 2x in de week samen met een lieve vriendin.
Ik wil leven en niet te veel meer missen. Dat besef daalde goed in na het overlijden van een familielid afgelopen jaar.
In het najaar moest ik al een beetje rustiger aan gaan doen. Helaas is het niet genoeg en nu heb ik grotere acties genomen door mij actief af te melden van verschillende zaken en afspraken te verzetten. Meer spreiding creëren zodat ik iedere samenwerking en activiteit met hetzelfde enthousiasme en aandacht kan ondersteunen of uitvoeren.

Waarom ik je dit vertel? Niet omdat ik mezelf zielig vind of om je mee te trekken in mijn low. Zeker niet! Wel om je te laten weten dat je niet alleen bent. Veel van jullie zullen mijn ervaring herkennen. Misschien zit je ook wel net laag in je energie. Of juist in een high? Dan ben ik natuurlijk een beetje jaloers. Maar vooral wil ik je dan waarschuwen. Speel niet voor struisvogel. Negeer de alarmsignalen niet. Pak je rust, denk om jezelf. Dan maar iets minder geweldig voelen, zodat je ook niet zo enorm laag in je energie komt te zitten als het niet meer gaat. Geen pieken en dalen, maar een meer gematigde lijn in je energieverbruik.

Want dat leer ik gelukkig met elke ronde beter in te schatten. Mijn pieken in energie zijn iets minder lang waardoor mijn herstel dippen ook wat minder lang zijn. Word ik toch ooit nog verstandig? Wie weet 😉

Voor nu ga ik een planning maken met elke dag meditatie en een (energie)dagboek, 1x per week yoga, een verstandige bedtijd, meer rust, een max aan afspraken per week of het nu privé is of voor werk. Een max tijd die ik per dag achter de computer besteed. Ik weet wel hoe het moet, nu weer gaan doen!

 

Liefs,
Ilona