de rode draad

De shoot is geweest en je hebt een galerij vol prachtige foto’s. Hoe ga je daar nu jouw favorieten uit kiezen? Welke beelden kies je, die ik één voor één ga finetunen voor dat mooie en pure wow effect, oftewel een sprankeltje TIZ?

Je bent niet de enige met deze vraag. Daarom is het tijd om hier wat dieper op in te gaan.

Een reportage met een krachtig en prachtig resultaat, krijg je door jouw wensen en het doel van de beelden helder te hebben. Ik stel je vragen om jouw wensen vorm te geven. We bespreken bijvoorbeeld wat je zoekt in sfeer, voor wie de beelden zijn en waar(voor) de beelden worden gebruikt. Zijn de beelden een cadeautje voor iemand? Bedenk dan ook waar deze persoon van houdt in sfeer en kleurgebruik.
Bij sommige shoots zoals bij een Personal Branding reportage is deze voorbereiding dermate belangrijk dat we hier uitgebreid aandacht aan besteden tijdens het adviesgesprek voorafgaand aan de reportage. Jouw antwoorden op al deze vragen, vormen de rode draad voor jouw reportage

Aan de hand van jouw wensen, geef ik advies (bijvoorbeeld over locatie en kleurgebruik) om jouw wens en doel voor de beelden nog sterker in beeld te brengen. Dit is onderdeel van mijn vak als fotograaf. Ook krijg je een uitgebreide informatiebrochure met tips en trics voorafgaand aan de fotoshoot. Bij een Personal Branding shoot creëren we een draaiboek voor jouw fotoreportage.
Nu hebben we helder wie, wat, waar, waarom en hoe we willen fotograferen. Dit is jouw verhaal, jouw boodschap natuurlijk in de stijl van TIZ.

Tijdens het kiezen van je beelden, zijn jouw wensen/doel/ draaiboek weer de rode draad. Houd deze in gedachten en kijk je naar jouw galerij vol foto’s. Welke foto’s geven de sfeer en uitstraling, jouw merkidentiteit enz. het beste weer?
Heb je die? Mooi!
Nu brengen we een extra verdieping aan door naar de beelden te kijken en jouw verhaal te zien. Als een prentenboek. Vertellen de gekozen favorieten jouw verhaal als geheel? Welke versterken jouw boodschap? Jouw boodschap kan bijvoorbeeld jouw missie zijn of de liefde tussen jullie, het plezier wat je beleeft. Kies met je gevoel, met je hart. Welke emotie wil je laten spreken? Dit is heel bepalend voor de uistraling van je beeld en je verhaal. Vervolgens check je of met jouw gekozen favorieten het verhaal wat je wilt vertellen compleet is of dat je nog een paar beelden mist. Voeg deze nog toe. Nu is je selectie compleet!

Beelden van TIZFotografie zijn dus meer dan mooie plaatjes, ze vertellen een verhaal. Jouw verhaal! We laten je zien wie je bent en waar je voor staat, per beeld en per selectie.
De beelden hieronder zijn van een hele gezellige shoot waar de kleuren, locatie, sfeer en uitstraling helemaal op elkaar zijn afgestemd. De locatie heeft de juiste sfeer en geeft de mogelijkheid om een gezellige shoot met veel interactie te hebben. De kleuren van de locatie en de kleding zijn op elkaar en op de plek waar de beelden gebruikt gaan worden afgestemd. De beelden stralen uit wat ze belangrijk vinden, en hebben dezelfde uitstraling (samen, liefde, plezier). Elk beeld apart verteld een ander verhaal dan als je de beelden samen hebt gezien. Samen verteld elk beeld een stukje van het grotere verhaal.

Meer lezen? Bijvoorbeeld over mijn werkwijze, hoe een reportage bij TIZFotografie verloopt, wat een Personal Branding shoot inhoudt of wie ik ben. Op mijn website en blog vind je al deze informatie en meer.

Heb je een wens of idee? Wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen?
Neem vooral contact met mij op. Ik denk graag met je mee.

Liefs,
Ilona