TIZFotografie Persoonlijke Branding

? SMILE!

?Het is een opdracht die je mijn niet zal horen zeggen tijdens een shoot. Het laatste wat ik wil, is dat je met een geforceerde lach op de foto staat.

? Als je lacht op de foto gaan we voor een oprechte lach. Met een echte lach straal je zelfvertrouwen uit en het maakt je toegankelijk en sympathiek. Je komt zelfs meer competent en betrouwbaar over blijkt uit onderzoek. Ook worden mensen met een glimlach als aantrekkelijker ervaren. Echter een geforceerde lach heeft precies het tegenovergestelde effect!

? Een oprechte lach zie je niet zozeer aan de mond maar vooral aan de ogen. Meer specifiek de spiertjes rondom de ogen. Soms zelfs met een twinkeling in de ogen. Het verschil in lach herkennen we bewust en onbewust. Een oprechte lach kunnen we ook oproepen met een herinnering waar we blij van worden.
Daarom hoor je mij tijdens een shoot vaker de opdracht geven: “denk aan iets leuks”. Want als jij dat moment weer beleeft, ziet de toeschouwer jouw plezier wat overkomt als een zelfverzekerde, sympathieke, betrouwbare en toegankelijke uitstraling. Precies wat we willen laten zien op jouw zakelijke profielfoto. Jouw eerste indruk. Make it count!

?Bij een zakelijke profielfoto hoort een zakelijke lach, een lach zonder tanden, hoor ik vaker mensen beweren. Dit is echter niet waar. Uit onderzoek blijkt dat een brede glimlach je flexibiliteit benadrukt. bovendien maak je een ontspannen indruk.

?Moet je altijd lachen op een foto? Dit geldt dus wel voor jouw 1e indruk, je profielfoto, maar op andere soort foto’s vind ik het zeker geen must! Ik heb veel krachtige portretten gemaakt waarop niet gelachen wordt. Elke emotie mits oprecht kan voor hele krachtige en mooie portretten zorgen.

Een oprechte lach zie je niet zozeer aan de mond maar vooral aan de ogen.

?Even terug naar die oprechte glimlach. Hoe creëren we die als je voor mijn lens staat? Tijdens een shoot zorg ik door mijn begeleiding dat je ontspannen voor mijn lens staat. Essentieel voor een oprechte glimlach. Vervolgens kan ik je vragen om aan een moment te denken waarin je plezier beleefde, gelukkig was, succes ervoer.

?Ook beginnen we gewoon met een lach. Lachen is namelijk aanstekelijk. Krul je mondhoeken maar op. Begin maar met een neplach, meestal ontstaat al snel die oprechte lach. Ook zie je mijn oprechte lach omdat ik geniet van de fotoshoot. Ook deze werkt aanstekelijk.

?Deze blog heb ik geschreven op de dag van de glimlach. Elke eerste vrijdag van oktober. Deze dag is in 1999 in het leven geroepen door Harvey Ball. De bedenker van de Smiley! De smiley en de dag van de glimlach heeft hij bedacht met het idee dat we één dag per jaar moeten besteden aan een glimlach en aan vriendelijkheid. Het motto van de dag is “Doe een vriendelijke daad: help een persoon glimlachen.”

?Wil je meer lezen over profielfotografie en de glimlach? Of jouw profielfoto testen op welke indruk deze foto geeft? Bekijk dan onderstaande interessante links:

?Wie laat jij lachen vandaag?

Liefs,
Ilona

 

RECENT POSTS

error: Content is protected !!